dinsdag 16 december 2014

Budget maaltijd: gele rijst met chorizo

Het is vandaag alweer 16 december. Dit kan voor veel studenten betekenen dat ze een beetje krap bij kas zitten tot de volgende stufi. Daarom vandaag een goedkope studenten maaltijd: gele rijst met chorizo. Omdat dit recept bij mijn huisgenoten altijd erg in de smaak valt wil ik het graag met jullie delen! Voor ongeveer € 2 p.p zet je dit heerlijke recept op tafel. Naast goedkoop is het ook nog eens snel en makkelijk te maken, wat wil je nog meer!


Ook voor de keukenrampen onder ons: volg de drie onderstaande stappen en het kan bijna niet mislukken!



Stap 1.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min.

Stap 2.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet de bouillon helemaal opnemen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

        Stap 3.
        Neem de rijst van het vuur en laat een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn, bestrooi het rijstmengsel en serveer direct.

Smakelijk!






Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R524774/gele-rijst-met-chorizo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten